Założona w 1959 przez Stanisława Siennickiego na Nowym Mieście – zakład przy ul. Skośnej 1, wyroby sprzedawane w drewnianym kiosku przy ul. Partyzantów („zielona budka”), ob. art. elektryczne, na przeciw „Agory”. Produkował m.in. lody, wspominane przez mieszkańców ciastka gwiazdeczki po 50 gr. Później działalność kontynuowali syn Ryszard Siennicki i zięć Jacek Petrykowski. Specjalizowano się w smażeniu pączków z nadzieniem różanym, powstawało ich do tysiąca dziennie, a na "tłusty czwartek" nawet do 12-15 tysięcy. W l. 90. zaopatrywano liczne sklepy w Zamościu.
* J. Petrykowski - Wyspecjalizowaliśmy się w smażeniu pączków z nadzieniem różanym (ręcznie zawijane z nadzieniem) i w pieczeniu precli z ciasta półfrancuskiego tzw. "pudrówek", ptasiego mleczka, strucli z makiem a Ryszard Siennicki był specjalistą od tortów bezowych z kremem Russel i orzechami włoskimi.